Aluminium catchtank voor uw motorvoertuig aanschaffen

Een aluminium catchtank kan in verschillende vormen aan u worden aangeboden. Zo heeft u onder meer keuze tussen een catchtank voor olie en een tank voor brandstof. Wanneer u voor een catchtank voor olie zou kiezen, dan dient deze als een opvangbak voor de olie wat uit het carter of het kleppendeksel komt. Het gebruik van een aluminium catchtank voor het opvangen van de olie is noodzakelijk, om te voorkomen dat het olie aangezogen zou worden in het inlaattraject. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de motor aan de binnenzijde vervuild raakt. Iets wat u logischerwijs wilt voorkomen! Een vervuilde motor is niet alleen slecht voor de auto als geheel, maar kan ook zorgen voor een snelle slijtage aan uw motor.

Andere toepassingen van een aluminium catchtank

Aluminium benzinetank

Niet alleen voor het opvangen van olie wordt de aluminium catchtank ingezet. Dit type tank kan ook gebruikt worden als een brandstofreservoir voor de motortoevoer. In dit geval wordt de tank gevuld met benzine of diesel. Let wel, het gebruik van een aluminium catchtank voor de toevoer van brandstof is lang niet altijd noodzakelijk. Normaal kan er namelijk brandstof uit de gebruikelijke tank van uw motorvoertuig worden aangezogen.

Olie catchtank

Zou u uw auto ook op circuits gebruiken, dan is dit proces lastiger. In een bocht wordt de brandstof naar een kant van de tank geduwd, waardoor dit niet kan worden aangezogen. Door een aluminium catchtank in de auto te plaatsen, bent u ervan verzekerd dat de auto voldoende brandstof toegevoegd krijgt.