De omschrijving van een auto leasen

Auto leasen wordt omschreven als het huren van een wagen voor een bepaalde tijdsduur tegen een maandelijkse betaling van enkele honderden euro’s. Die periode schommelt doorgaans van 36 tot 48 maanden. De hoogte van de maandelijkse rekening hangt af van de tijdsduur van het leasecontract en de auto waarmee je wil gaan rijden. Vaak sluit je zo’n leasecontract in een autoleasecenter af of bij een leasemaatschappij. Een standaard private lease bestaat uit de terbeschikkingstelling van een vierwieler, de bijstand 24 uur op 24, het onderhoud, autoverzekering en de betaling van belastingen. Hierdoor weet je precies wat je maandelijks aan uitgaven moet voorzien. Het enige wat niet is inbegrepen is het brandstofverbruik.

 De voordelen van een private lease nog even op een rijtje

  • Op de maandelijkse factuur van het autoleasecenter is alles inbegrepen, behalve het brandstofverbruik
  • Het geeft een heel comfortabel gevoel omdat je geen zorgen hebt rond je oren: je hoeft je niets aan te trekken van de autoverzekering, de inschrijving, de herstellingen en het onderhoud en de wegenbelasting
  • Je moet je spaarpot niet aanspreken in tegenstelling tot de aankoop van een wagen waar je meteen veel geld kwijt bent
  • Je zit niet lang voor een grote periode vast aan een modeltype en kunt om de paar jaar van auto veranderen

 Voor wie is private lease bij een autoleasecenter aantrekkelijk

De autosector evolueert met een razende sneltreinvaart. Zowel op vlak van modeltypes, maar ook op gebied van motortypes zoals diesel, benzine, hybride of elektrisch. Daarnaast zal je moeten berekenen wat voor je persoonlijke situatie het beste uitkomt. Private leasen in een autoleasecenter of toch een auto uit eigen zak kopen. Het voordeel is wel als je een auto koopt dat je over de prijs nog kunt onderhandelen in tegenstelling met leasen. Bij zakelijk leasen is er wel een mogelijkheid om na de looptijd de wagen af te kopen.