Een taxi pachten

Het pachten van een taxi kan heel voordelig zijn. Als je van plan bent om een taxi te gaan lease dan ben je bij Blueplates bij het juiste adres. Blueplates heeft een heel groot online platform voor beginnende en ook ervaren taxichauffeurs. In Nederland rijden er overdag en ook in de nacht veel auto’s op de weg omdat er zoveel auto’s rijden zijn er bepaalde regels gemaakt.

taxi pachten

Regels voor een taxichauffeur 

Zo mag je maar twaalf uur per dag rijden in de auto. Die regel is er zodat taxichauffeurs niet de concentratie verliezen. Het vervelende is aan die twaalf uur regel is dat het, maar de helft van de dag is. Als je een auto least betaal je ook gewoon voor al die tijd ook als je niet mag rijden. Om die reden is een taxi pachten een hele goede oplossing. Als je een taxi pacht betaal je alleen de huur voor het moment dat je de auto ook echt nodig hebt en dat je niet betaald wanneer je er niet eens in rijd super voordelig dus.

Pachten is slim in deze tijd

Als je besluit om een taxi te pachten dan krijg je een overeenkomst die je moet gaan afsluiten. Je kan dat heel gemakkelijk doen via de app van Blueplates. Je kiest dan een mooie taxi uit die moet wel op dat moment beschikbaar zijn. Een taxi pachten geeft je veel voordelen je hoeft bijvoorbeeld geen eigen auto te kopen dat is toch wat veel mensen tegenhoudt omdat ze gewoon geen geld hebben om een auto te kopen of te leasen. Gelukkig hoeft dat nu niet meer dan je een auto pacht. 

Diploma halen

Iedere taxichauffeur in Nederland is in bezit van een chauffeursdiploma. Zonder een chauffeursdiploma mag je geen mensen vervoeren voor je werk. Een chauffeursdiploma vinden veel mensen vervelend om te halen, maar het is nu eenmaal noodzakelijk als jij een taxichauffeur wilt worden. Bij een taxi pachten komen wel een paar dingen bij kijken je moet bijvoorbeeld minimaal 21 jaar zijn of ouder. Dit is een regel om ongelukken te voorkomen.  Ook is het vereist dat je minimaal 3 jaar lang in het bezit bent van een rijbewijs. Ook moet je een chauffeurskaart hebben om aan een chauffeurskaart te komen moet je dat aanvragen bij het Kiwa register. Een auto pachten geeft je super veel voordelen en ben je ook goedkoper uit dan dat je een auto gaat lease of kopen. Je hebt ook geen taxivergunning nodig.