Mini Cooper, voor maxi fans.

Mini Cooper is een Engels automerk dat nu valt onder de BMW-holding. De auto werd ontworpen door Alec Issigonis, een op en top Britse autodesigner met Griekse roots. Hij vond de typische Londense autootjes prachtig qua uitstraling, maar voor hem mocht het net wat sportiever zijn! Daarom ontwierp hij de mini Cooper. Later werd door een andere ingenieur de motor nog wat op punt gesteld om mee te kunnen doen met straat races. Bij het ontwikkelen van deze auto werd alles in rekening genomen, ook de Mini Cooper velgen. Alles werd gedaan om de authenticiteit te bewaren.

Mini Cooper velgen van de hoogste kwaliteit

Nu Mini Cooper tot de BMW groep behoort, zijn de eisen qua stijl en prestatie heel wat verhoogd. Als kleine sportauto, met elegante Britse looks, is het belangrijk dat de auto goed op de weg ligt. Vandaar zijn niet alleen de banden belangrijk, goede Mini Cooper velgen zijn minstens even belangrijk. Velgen van deze premium merken worden vervaardigd van zeer hard, kwalitatief materiaal om krassen en deuken te voorkomen. Een speciale coating werd voorzien om de reiniging optimaal te laten verlopen. Ook ontwikkelen autofabrikanten handige producten om jouw velgen en wagen te wassen. Dit gaat heel wat vlotter dan vroeger.

Kies ik nu voor een BMW of een Mini Cooper?

Deze keuze is zeer persoonlijk! Op zich maakt het niet veel verschil, wat de kwaliteit betreft toch niet. Wil jij graag een auto met een authentieke Britse, maar toch sportieve uitstraling? Dan is de Mini Cooper zeker en vast jouw ding! Heb je daarentegen liever een sportieve, iets luxueuzere auto? Dan ben je waarschijnlijk beter met een BMW. Indien je graag wat meer pk’s onder de motorkap hebt, kan je ook kiezen voor de BMW M-klasse. Dit zijn de echte sportuitvoeringen. En onthoud altijd: “over smaak en kleur valt nooit te twisten!”. Iedereen beslist zelf wat hij mooi vind!