Onderhoud aan je auto door een autobedrijf?

Wanneer je een auto hebt is dit natuurlijk hartstikke leuk en ook fijn om van A naar B te kunnen. Maar je moet ook rekening houden met kosten die erbij komen kijken. Denk aan wegenbelasting, verzekering en reparaties. Maar vergeet niet een heel belangrijk onderdeel van een auto bezitten: onderhoud.

Onderhoud kun je zelf doen of laten doen. Het ligt eraan of je zelf handig bent en het ligt ook aan de klus. Als je het liever uitbesteedt, kies je vaak voor een dealer of autobedrijf.

Zelf auto onderhouden

Als je handig bent en technisch inzicht hebt, kun je je auto zelf onderhouden. Natuurlijk ligt het wel aan de klus. Ga je bijvoorbeeld de remmerij vervangen, of ga je je motorolie verversen? Het is maar net wat je kan en wil doen.

Voor auto onderdelen kun je bij winkels voor automaterialen terecht. Ook online zijn auto onderdelen op kenteken te bestellen. Daarnaast kun je altijd voor originele onderdelen bij de dealer van het automerk terecht. Vaak hebben dealerbedrijven een magazijn met onderdelen, of kunnen deze voor je bestellen. Als je het zelf kunt is het dus erg fijn, omdat het je geld bespaard. Aan de andere kant kost het wel tijd die je erin moet stoppen.

Onderhoud laten uitbesteden

Wanneer je zelf het onderhoud aan je auto niet kan of niet wil, omdat je bijvoorbeeld weinig tijd hebt, kun je het laten uitbesteden aan een autobedrijf. Autobedrijven kunnen al het onderhoud aan een auto uitvoeren. Sommige autobedrijven doen alleen werkzaamheden voor een bepaald merk en andere autobedrijven werken weer merkonafhankelijk. De meeste autobedrijven werken vaak met een vast uurtarief.

Autobedrijven bieden naast een garage/werkplaats vaak ook nieuwe auto’s of occasions te koop aan. Vooral als je je auto hebt gekocht bij het bedrijf waar je het onderhoud wil laten uitvoeren, kan dit gunstig zijn. Het autobedrijf kent de auto en weet wat er allemaal is gedaan. Vaak wordt er ook bijgehouden in hun systeem wanneer en wat er gedaan is aan de auto.

Overige diensten autobedrijf

Zoals eerder gezegd werken autobedrijven niet alleen aan je auto, maar verkopen ze vaak ook auto’s. Daarnaast is het zo dat sommige autobedrijven nog verder gaan dan dat. Denk dan aan pechhulp of APK.

Ook kan het wel eens voorkomen dat je je auto ter reparatie of onderhoud bij het autobedrijf achterlaat en dat het autobedrijf na het gedane werk je auto wassen en stofzuigen.