Op je motor is communicatie belangrijk

Headset

Je denkt wellicht dat het heerlijk is om even helemaal niet te communiceren als je lekker aan het scheuren bent, maar ook op de motor is communicatie soms belangrijk. Je wil even bellen, of een radiozender luisteren?Of misschien wil je wel contact houden met een bijrijder of andere motorrijders waar je mee op pad bent? Dat kan, maar wel alleen met de juiste apparatuur. 

Soorten systemen

Sommige motor communicatie is universeel. Dat betekent dat ze ontworpen zijn om te werken met vrijwel alle merken en modellen. Andere systemen werken alleen met een bepaald merk of een specifiek model helm. Verdiep je dus altijd goed in een product voor je het koopt.

Communicatie middel

Bluetooth

Veel communicatiesystemen voor op de motor werken met bluetooth. Dat is een draadloze verbinding met je telefoon, navigatiesysteem of intercom. Om te bepalen welk systeem jij nodig hebt moet je eerst bepalen of je het systeem alleen voor jezelf wil gebruiken of dat je er ook mee wil communiceren met iemand die achterop zit of naast je rijdt. Als je dit besluit hebt genomen kun je gaan kijken naar de andere mogelijkheden. 

Muziek luisteren en navigeren

Ook op een motor moet je natuurlijk af en toe je navigatie aan kunnen zetten. Dat kan gelukkig gewoon met motor communicatie. Daarnaast is het ook leuk bij lange ritten om naar een radiozender te luisteren, mits verantwoord natuurlijk. Als dit de enige functies zijn waar je jouw communicatiesysteem voor wil gebruiken, dan is het dus een systeem dat solo wordt gebruikt en kun je daar rekening mee houden in je zoektocht. 

Voordeelhelmen.nl