Rijplezier met een sportstuur

Sportsturen zijn onmisbaar in de autosport. Misschien denk je direct aan racen en wedstrijden. Maar ook voor meer recreatief gebruik zijn sportsturen nuttig. Denk hierbij aan evenementen zoals puzzelritten, off road of toertochten. Veel mensen vinden het ook prettig om een sportstuur te gebruiken op dagelijkse basis. Het geeft de bestuurder net even meer grip en feeling. Een sportstuur kies je voor jezelf, voor je auto en voor je rijplezier.

Verschillende uitvoeringen

Sportsturen zijn vaak verkrijgbaar in suède of kunstleder. Het doel van het sportstuur bepaalt welk materiaal je kiest. Voor intensiever gebruik wordt vaak suède aangeraden.Naast verschillende materialen, zijn sportsturen ook verkrijgbaar in verschillende dieptes. Verdiepte sturen komen dichter naar de bestuurder toe. Dit kan prettiger rijden, maar kan ook zorgen voor een betere gewichtsverdeling in de auto. Doordat het stuur dichterbij komt, kan de stoel naar achter verplaatst worden.

Daarnaast varieert de vormgeving bij de verschillende merken en uitvoeringen van de sportsturen, waardoor iedereen wel product van zijn smaak kan vinden.

Accessoires voor je sportstuur

Je sportstuur is ook verder uit te breiden met accessoires. Bijvoorbeeld een claxon, als deze niet al standaard op je sportstuur zit. Ook een stuurring voor een andere look behoort tot de mogelijke uitbreidingen. Een onmisbaar onderdeel voor je sportstuur is je stuurnaaf, die je sportstuur verbindt met je stuuras. Deze wordt gemonteerd op de stuurpen. Een sportstuur geeft je meer rijplezier en meer mogelijkheden binnen de autosport, op veel verschillende vlakken!