Start vandaag nog met rijlessen

Woon je in de regio Eindhoven en wil je de wijde wereld in? Start dan gauw met rijlessen. Dan heb je voor je het weet je rijbewijs op zak en ligt de wereld aan je voeten.  Het is even spannend. Je moet ten slotte twee keer examen doen: voor je theorie en voor je praktijk. Maar als je dat papiertje eenmaal om je handen hebt en alle vrijheid hebt om de weg op te gaan, ben je dat vast snel weer vergeten.

Als rijlessen niet kunnen wachten

Als je al je hele leven uitkijkt naar autorijden, kan het erg vervelend zijn om maar te moeten blijven wachten met rijlessen. Gelukkig hoef je niet te wachten tot je achttien bent. Met het 2todrive programma mag je al als je 16.5 bent met rijlessen beginnen. Zodra je zeventien wordt mag je praktijkexamen doen. Dan ben je een jaar eerder op de weg. Er moet dan nog wel tot je achttiende een volwassen en ervaren rijder bij je in de auto blijven, maar hé: jij mag wel mooi achter het stuur!

 Het voordeel van een bijrijder

Een bijrijder heeft ook een voordeel: er is zo een jaar lang iemand die je op je beginnersfoutjes kan wijzen. Zo  krijg je makkelijker inzicht in je rijgedrag. Het is alsof je nog rijlessen volgt, terwijl je al weet dat je het kan omdat je je papiertje al op zak hebt. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan  een bijrijder moet voldoen. Deze kun je vinden op de website van rijschool Dekker.