Vrachtwagen leasen. De oplossing voor uw transport bedrijf

Er zijn veel transportbedrijven actief in Nederland. Van consumentengoederen tot voedingsmiddelen en van vloeistoffen tot bedrijfsmiddelen. Allerlei producten worden door Europa vervoert vanuit Nederland met een vrachtwagen. Helaas zijn vrachtwagens in aanschaf en onderhoud niet goedkoop. Daarom wordt het leasen van een vrachtwagen steeds populairder.

Wat is vrachtwagen leasen?

Leasen betekent dat u een soort lening afsluit bij een leasemaatschappij om uiteindelijk een product te kunnen gebruiken. De leasemaatschappij koopt als het ware voor u, in dit geval, de vrachtwagen. U betaalt vervolgens de leasemaatschappij een vast bedrag per maand voor het gebruik van de vrachtwagen. Afhankelijk van de leasevorm die u heeft gekozen, wordt de vrachtwagen aan het eind van de looptijd uw eigendom of gaat deze terug naar de leasemaatschappij. Leasen kan natuurlijk ook voor andere bedrijfsmiddelen.

Financial lease vrachtwagen

Wanneer u besluit om uw vrachtwagen te leasen via financial lease, betekent dit dat u economisch eigenaar bent van de vrachtwagen gedurende de looptijd van de lease. Aan het einde van de looptijd, wanneer alle termijnen zijn betaalt, eigenaar van de vrachtwagen. 

Operational lease vrachtwagen

Als u kiest om de vrachtwagen te leasen via operational lease dan is het eigendom anders geregeld. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de vrachtwagen. Ook aan het einde van de looptijd. Wanneer het leasecontract is afgelopen, kunt u ervoor kiezen de vrachtwagen over te kopen van de leasemaatschappij. Is dit niet het geval? Dan gaat de vrachtwagen terug naar de leasemaatschappij en heeft u in principe alleen betaalt voor het gebruik van de vrachtwagen.

Heeft u besloten dat u een vrachtwagen gaat leasen? Let dan goed op de leasemaatschappij die u kiest en de mogelijkheden die u heeft met uw onderneming. Kies altijd een leasemaatschappij waar u zich goed bij voelt en die aansluit bij uw onderneming.