Waar koop ik een auto?

Heb je een nieuwe auto nodig? Dan begin je ongetwijfeld vol goede moed aan de zoektocht. Logisch, want het is ook leuk om een nieuwe auto te kopen. Zodra je begonnen bent met zoeken, ervaar je al snel dat je nogal wat te kiezen hebt. Het aanbod is de laatste jaren namelijk alleen maar groter en groter geworden. Hierdoor weet je mogelijk niet waar je jouw auto het beste kunt kopen. Daarom helpen wij jou hier een handje bij.

1. Dealer

Er zijn mensen die een sterke voorkeur voor een bepaald automerk hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan raden wij je aan om je tot een dealer te richten. Een dealer is namelijk gespecialiseerd in de verkoop van één of een aantal specifieke automerken. Veel mensen denken dat je bij een dealer alleen maar nieuwe auto’s kunt kopen, maar dat is een misvatting. Veel dealers verkopen vandaag de dag namelijk ook gebruikte auto’s. Woon je in Zeeland en zoek je een tweedehands auto? Dan kun jij je bijvoorbeeld naar occasions in Goes kijken. 

2. Autogarage

Wanneer jouw auto kapot is, breng je hem naar een autogarage in de buurt. Zo’n bedrijf is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud. Toch kun je tegenwoordig ook bij een autogarage aankloppen als je een auto wilt kopen. Het gaat in dat geval meestal niet om nieuwe auto’s, maar om occasions. Zo verkoopt een autogarage bijvoorbeeld vaak auto’s van klanten. Bij een garage hoef je niet bang te zijn dat je een auto van slechte kwaliteit koopt. Het voertuig is vaak bij de autogarage in onderhoud geweest, waardoor zij weten wat ze verkopen.

3. Handelaar

Wil je een tweedehands auto kopen in Zeeland? Dan kun jij je tot een dealer of een autogarage richten. Er zijn ook veel mensen die op zoek gaan naar een autohandelaar. Zo’n bedrijf voert geen reparaties en onderhoud uit, maar richt zich puur op de in- en verkoop van auto’s. Hierbij gaat het over het algemeen om occasions. Grote voordeel van een handelaar is dat hij auto’s goedkoop inkoopt. Koop je jouw auto bij een autohandelaar? Dan ben je vaak goedkoper uit dan bij een dealer of een autogarage.

4. Internet

Tegenwoordig wordt er steeds meer via het internet verkocht. Ook auto’s ontspringen de dans niet. Het aantal autoverkopen via internet is de laatste jaren dan ook explosief gestegen. Op het internet kun je verschillende auto’s met elkaar vergelijken, waardoor je vaak een goede deal vindt. Toch brengt online een auto kopen risico’s met zich mee. Waarom? Omdat je afgaat op de foto’s en de omschrijving die bij een advertentie staan. In de advertentie kan vermeld worden dat de auto van goede kwaliteit is, maar dit hoeft niet. Bezichtig de auto daarom altijd eerst voordat je de knoop doorhakt en maak ook altijd een proefrit.