Waar moet je aan denken bij het plaatsen van een laadpaal?

Top je denkt erover om een elektrische auto te gaan rijden, of misschien ben je al overstag gegaan en rijdt je al in je nieuwe Tesla of soortgelijke elektrische auto. Een elektrische auto heeft natuurlijk super veel voordelen. Zo bespaar je geld op benzine en belastingen, terwijl je ook nog eens iets goeds doet voor de natuur en het milieu. Een win-win situatie dus. 

Toch weet iedereen die serieus nadenkt over het aanschaffen van een elektrische auto, of mensen die er al één rijden, dat het niet bij uitstek rozengeur en maneschijn is. Een elektrische auto kost namelijk flink wat in de aanschaf. Daarnaast is het bereik van een elektrische auto beperkt en moet je thuis faciliteiten creëren waarmee je de auto kan opladen.

Het laatstgenoemde levert voor sommigen nogal wat problemen op. Dit is onnodig. Als je gewoon op een aantal dingen let, dan is het aanschaffen en plaatsen van een laadpaal installatie niet moeilijk. Hier leggen we even kort uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal installatie

Alles is relatief

Veel mensen denken dat elke laadpaal installatie op elke auto past. Echter is niets minder waar. Veel verschillende automerken maken gebruik van andere laadpalen. Zo zal de laadpaal installatie van Tesla niet werken op bijvoorbeeld een BMW of Audi. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je goed uitzoekt welke laadpaal geschikt is voor jouw auto.

Vervolgens heb je ook binnen de juiste laadpaal installatie nog de keuze uit verschillende varianten van de laadpaal. De variatie zit hem vooral in de snelheid van het opladen en de grote van de laadpaal installatie. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de prijs van de laadpaal installatie. 

Voor een goed overzicht van de verschillende mogelijkheden raden we aan dat je een kijkje neemt op de website van Soolutions. Soolutions biedt voor elke auto wel een geschikte laadpaal aan van verschillende merken. Zo kun je goed vergelijken.