Wees zichtbaar met fietsverlichting racefiets

fietsverlichting racefiets

Wanneer je veel op de racefiets fiets zul je vast en zeker ook een keer door het donker fietsen. Dit komt er eenmaal bij kijken. Het is dan wel belangrijk dat je fietsverlichting racefiets hebt. Dit is niet alleen handig omdat je dan in het donker kunt zien waar je fiets, dit is zelfs verplicht. Heb je namelijk geen werkende fietsverlichten wanneer het donker is dan kun je hiervoor een boete krijgen. Dit wil je natuurlijk niet. Bovendien heb je de fietslampen ook voor je eigen veiligheid. Automobilisten en andere weggebruikers kunnen je dan namelijk zien fietsen. Dit is wel fijn want wanneer een auto je van achter schept is de kans zeer klein dat je er met een paar schrammetjes vanaf komt.

Oplaadbare verlichting

Als je gaat kijken naar fietsverlichting racefiets kun je er ook voor kiezen om oplaadbare lampen aan te schaffen. Dit scheelt een hoop want dan hoef je niet telkens de batterijen te vervangen wanneer de lamp leeg is. Dan kun je hem simpelweg losklikken van de fiets en dan net zoals je telefoon aan de oplader leggen. Dit is natuurlijk veel makkelijker maar ook best logisch. Waarom zouden we wel telefoons en horloges aan de oplader kunnen leggen maar een fietslamp niet. Tegenwoordig is die optie er dus wel en kun je hier gebruik van maken.

fietsverlichting racefiets

Op het stuur of op je helm?

Wanneer je gaat kijken naar fietsverlichting racefiets heb je ook nog verschillende opties waar je deze plaatst. Bijna iedereen kiest er wel voor om dit om het stuur te monteren. Dit is ook een hele logische plek natuurlijk, maar wanneer je op de racefiets rijdt draag je ook een helm. Op de helm kun je dan ook een lamp plaatsen en op die manier jezelf zichtbaar maken. Bovendien zal het licht dan altijd schijnen waar je naar kijkt wat ook ideaal is.