Zo kies je de juiste scooter accu

scooter accu

Rijd jij een scooter en wil je deze opknappen? Of heb je nog een oudje staan die je weer wil gaan gebruiken? Een scooter accu is misschien wel een van de meest belangrijke onderdelen in je scooter naast de motor. Er zijn echter een hoop versies om uit te kiezen en je moet natuurlijk ook rekening houden met het soort scooter dat je hebt.

scooter accu

Over de accu

De accu dient als de stroombron van je scooter. Scooters hebben vaak stroom nodig voor lichten, de claxon en misschien nog wel meer. Er zijn verschillende accu’s met verschillende capaciteiten. Doorgaans maken we onderscheid tussen de:

  • 2-takt accu
  • 4-takt accu

De cilinderinhoud speelt overigens ook nog een rol. Dit kan 180cc, 50cc of 70cc zijn. Het is goed om te weten dat dit niet per se een vrije keuze is. Dat wil zeggen: niet elk soort accu past in elke scooter. Wanneer je al handig bent en vaker scooters opknapt dan kom je er zelf wel uit. Doe je dit voor het eerst? Vraag dan even advies van een deskundige want scooters opknappen is een zeer specialistisch klusje. 

De kosten van een accu

We hebben de neiging om te denken dat onderdelen voor een brommer onbetaalbaar zijn. De brommers zelf zijn dat immers ook als je ze nieuw koopt, toch? Het tegendeel is waar. Je kunt al een accu kopen voor rond de 15 euro. Dus ook als je een beperkt budget hebt kun je binnen no time die scooter weer opknappen en ermee rondrijden alsof hij net nieuw is.